Frejas kokbok

tisdag 31 augusti 2010

Bulion

Till Bulion användes läggen, lägges i kallt vatten men när det en gång kokt spädes det med kokt vatten. Sopprötter alla slag. Färgas med soya, litet salt.
Upplagd av Greyerzer kl. 15:34
Skicka med e-postBlogThis!Dela på XDela på FacebookDela på Pinterest
Etiketter: Soppa
Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Sök i bloggen

Min blogglista

  • Prinsessornas kokbok
    Göteborgsbrödet
    4 år sedan
  • I skuggan av Alperna
    Den generationen som nu är på utgående...
    7 år sedan

Bloggarkiv

  • ►  2014 (2)
    • ►  september (2)
  • ►  2013 (1)
    • ►  juli (1)
  • ►  2011 (122)
    • ►  november (9)
    • ►  oktober (8)
    • ►  september (2)
    • ►  juli (9)
    • ►  juni (13)
    • ►  maj (19)
    • ►  april (18)
    • ►  mars (18)
    • ►  februari (16)
    • ►  januari (10)
  • ▼  2010 (70)
    • ►  december (19)
    • ►  november (19)
    • ►  oktober (16)
    • ►  september (10)
    • ▼  augusti (6)
      • Starksoppa
      • Bulion
      • Svartsoppa (annan beskrifvning)
      • Soppor: Svartsoppa
      • Insidan av pärmen
      • Vem var Freja?

Etiketter

  •  Efterrätter (1)
  • Bakverk (19)
  • Diverse (3)
  • Drycker (3)
  • Efterrätter (45)
  • Fisk (28)
  • Fågel (4)
  • Godsaker (1)
  • Grönsaker (4)
  • Inälvsmat (10)
  • Konservering (12)
  • Kål (2)
  • Kött (32)
  • Mjölmat (3)
  • Servering (1)
  • Sill (1)
  • Skaldjur (2)
  • Smårätter (3)
  • Soppa (20)
  • Svamp (1)
  • Sylt (1)
  • Sås (7)
  • Tillbehör till soppa (4)
  • Äggrätter (2)

Om Frejas kokbok

I det allra första inlägget presenteras Freja, kokerska född 1875. Hennes recept läggs ut allteftersom. Jag har försökt skriva av dem med bibehållen stavning och ev. särskrivning. Någon enstaka gång har jag inte kunnat läsa handstilen, men det är inte ofta.
http://frejaskokbok.blogspot.de/2010/08/vem-var-freja.html

Temat Vattenstämpel. Använder Blogger.