onsdag 9 november 2011

Hvetebröd (Engelsk)

4 koppar mjölk 6 koppar hvetemjöl 1 jästkaka eller 2 öre jäst 1 matsked socker 2 skedar salt

Skorpor (fina)

1/2 dl tunn grädda 156 gr smör 156 gr socker och mjöl. Göres till en lös deg 3 skedar jäst upplöst i 4 1(4 dl mjölk thesked kardemumma kanel 1/2 dl sirap

Skorpor (fina)

1 kg 290 gr hvetmjöl 107 gr smör 107 gr socker 104 gr jäst 7 dl mjölk, fint skurna pomeransskal bakas till bröd och skäres i långa strimlor

Kryddskorpor

Af 7 dl mjölk 430 gr rågmjöl 430 gr hvetemjöl och 25 gr jäst göres en deg att jäsa upp. I Annat fat arbetas 107 gr urtvättat smör litet mjöl och ljum mjölk tillsammans med det första. Under tiden kokas upp 215 gr sirap med litet fint skurna pomeranskal, hälles sedan i degen och arbetas väl. Häraf bakas aflånga skorpor.