måndag 10 oktober 2011

Kanelbakelser

250 gr smör röres med 4 gulor 125 gr fint socker 375 gr mjöl. Sedan kaflas degen ut så tjock som en 2 krona och skäres i långa bitar (som ett finger) och beströs med socker och kanel.

Vattenbakelser

3 dl vatten kokas upp 125 gr smör 230 gr mjöl arbetas tillsammans kallt och röres uti. Vattnet får så koka väl. Slås upp att kallna. 6-7  hela ägg röres uti. Rifvet citronskal. Serv. med cremè och grädda.

Smörbakelser

200 gr smör 225 gr mjöl 1 dl grädda

Pariserbakelser

215 gr smör lägges i en stenmorter och röres tills det är mjukt och börjar hvitna. Då iblandas 430 gr strösocker 2 hela ägg och röres några min, hvarpå slås 8 gulor i och röres ytterligare ungefär 12 minuter. Nu islås åter 2 hela ägg och iröres 645 gr hvetemjöl samt 8 till skum slagna hvitor. Massan lägges sedan i smorda formar beströdda med mjöl och gräddas uti måttligt varm ugn.