tisdag 4 oktober 2011

Mjuk pepparkaka

4 väl vispade ägg 400 gr farinsocker 400 gr mjöl, inblandat med 2 theskedar bicarbonat 3 1/2 dl grädda 3 dl skirt smör, kanel, kardemumma, nejlikor, citron efter smak.
Gräddas i ugn.

annan Mjuk pepparkaka


1/2 dl gräddmjölk 3 dl brun farin 25 gr. sötmandel 11/2 thesked ingefära 1 thesked kanel 3/4 thesked nejlikor 1 matsked skirat smör 3 dl. hvetemjöl 1 ägg bakpulfer. Sockret (?)ddas väl och lägges i gräddmjölken och får ligga tills det är löst ... den skållade skurna mandeln och smöret tillsättes. Mjölet hvari jestmedlet blifvit väl uppblandat inarbetas och sist det uppslagna ägget. Gräddas i smord och bröad form. Gräddas i lagom varm ugn.