onsdag 8 september 2010

Färsk Ärtsoppa

Man kokar färska ärter tillsammans med litet morötter skurna i fina tärningar. Smör och mjöl fräses i en kastrull och spädes med god bulion. Soppan redes med några ägg gulor och grädda. Socker, salt, muskot och hackad persilja.

Potage Fineserbes
Alla sorters grönsaker skäres i bitar, fräses i smör och mjöl. Spädes med bulion. Redes med ägg och grädda.

Consomme Julien
Bulion med alla sorter sopprötter skurna i fina trådar.

Consomme Royal
Bulion med rotsaker och tunga eller något annat kött i fina tärningar.

Spenat soppa
Smör och mjöl fräses, spädes med bulion, redes med ägggulor och grädda. Litet socker, hvitpeppar och salt. Man kokar spenat blad särskildt, dock så att de ej gå sönder och serv. i soppan.

Potage Parmantine
Vanlig starksoppa serv. med äggstanning, skuren i små bitar (till äggstanning tages 4 ägg, 2 dl. grädda, persilja, litet socker och salt, gräddas i ugn)