torsdag 13 januari 2011

Fransysk fårstek

Fårsteken späckas med morötter. Serveras med Madeira sås.

Finsk Fårstufvning

Fårköttet skäres i bitar, lägges i vatten och kokas, när det är färdigt ilägges små runda potatis och dill. Redes med potatismjöl. Litet hackad och fräst lök.

Lamkroketter


En stekt lambog eller qvarlefvorna af lamstek skäres i mycket små tärningar tillika med en fjerdedel så mycket kokt skinka eller tunga. En matsked hackad lök, brynes i smör. Blandas derefter väl med litet mjöl och det skurna köttet samt 3/4 l. kalfbulion eller sky, hackade champinioner, litet peppar, salt och socker. Man låter allt detta koka 5 min under ständig omrörning. Är det för tjockt spädes det med mera bulion. Derefter rör man 2 ägg gulor deruti. Rör häftigt öfver elden 1 min. Blanda saften af 1 citron deri och upphäller det på ett fat att kallna. Då det är kallt formar man crocetter 2 tum långa, grilljerar dem, stekes i flott och anrättas på ett fat i form af en krona på en smal krans af potatismos. Man kan i midten lägga tryffel eller champinioner.