fredag 7 januari 2011

Lamkotletter

Kunna innan de stekas doppas i vispade äggoch rifvebröd. De uppläggas i krans på fat med någon stufning af ärter eller bönor i midten. Serv. med tomatsås.

Fårlefver

Kan skäras i skifvor liksom Kalf lefver och stekas i smör. Doppas först i hvetemjöl. Ifall man ser bulnaden (?) på lefvern är den oduglig.

Färserad Lambringa (med fiskfärs)

Bogarna skäres ifrån lambringan och kottletterna borthuggas nätt inifrån. Derefter knackas och nedlägges bringorna i en kastrull med salt och vatten att smått koka. Då de äro halfkokta upptagas de, alla lösa ben borttages och bitarna putsas hvarefter de få kallna. Man har nu i beredskap god rå fiskfärs, som bredes ett fingertjockt lager öfver bringorna och öfverströs med tryffel eller smått skurna ättiksgurkor. Derefter läggas de bredvid hvaran i deras förra spad, som ej får vara så mycket , att det står öfver bringorna. och dessa få nu koka 1 tim med lock öfver. De kunna nu anrättas med sås af sitt eget spad. I denna sås lägges litet capris. Bringan kan äfven serv. med Kräftsås.