3 orrar 2 hg späck 3 theskedar salt, bulion 3/4 l. mjölk 3 hg smör 1 dl grädda. Orrarna svedas och urtagas, läggas i vatten eller ännu heldre i mjölk några tim. eller öfver natten. Får sedan väl afrinna. Fogeln späckas på hvar sida i 4 rader, brynes och spädes. Serv. med sallt och brynt potatis.
Färserad Orre
Af en orre som blifvit stekt dagen förut frånskäres bröstet och bröstbenet borttages men vingar och ben få sitta qvar. Det från skurna skäres i skifvor, hvilka sedan lägges i en panna jämte fogelskråvet att uppvärmas. I samma sås lägges äfven champinionerna och tryffel, hvarefter fågeln fylles med allt detta på det sättet att först lägges ett hvarf champinioner o tryffel, så ett hvarf af fogelskifvor och så an. Slutligen kläddes hela bröstet med fogelfärs. Den så lunda fyllda och färserade fogeln sättes in i ugnen att steka i mycket svag värme 1/2 tim med smort papper öfver.