torsdag 7 oktober 2010

Chockolade soppa

2 l. mjölk 3 små kakor chokolade, socker, mjölk
Chockoladen brytes i små bitar och lägges i litet vatten med socker, så att den blir upplöst. Denna blandning sättes öfver elden och mjölken hälles derpå. Får koka upp, då den afredes med en struken sked potatismjöl upplöst uti litet vatten.

Hafre soppa

En kastrull mjölk uppkokas. Så förväller man hafregryn och slår i mjölken. När detta får kokt en stund silas den genom sigt. Salt, socker hackad sötmandel förvälda russin och katrinplommon tillsättes.

Snabbsoppa

Hveteskorpor sättes på elden med rödt vin och vatten. Socker citronskal en kanel. När skorporna kokt sönder rifvas de genom querslag. Soppan afredes med potatismjöl upplöst i vin. Russin, plommon kokas särskilt och lägges i soppan.