2 dl. stötta skorpor blötas i 4 dl. gräddmjölk. Dertill lägges 50 gr socker 4 skedar smält smör, några stötta bittermandlar, 3 vispade ägg 2 dl rensade russin. Små pastejformar smörjes med smör. Gräddas i ugn.
Stekta skorpor till bulion
Små runda skorpor doppas i en blandning av (1-2 ägg och 8 skedar gräddmjölk väl vispade) att de suga till sig mjölken. Stekas bruna i smör
Wermiseller till bulion
100 gr. vermiseller 4 dl. mjölk 25 gr smör 2 hela ägg kokas
Små Risformar till bulion
2 dl. goda risgryn tvättas i vatten, hvilket afsilas. De kokas sedan i 2 dl mjölk och lika mycket bulion 100 gr smör en matsk. socker litet muskotblomma och salt. Då grynen äro väl svälda upphälles gröten och då den är nära kall vispas 3 ägg och röres deri. Små pastejformar smörjes med smör och beströs med fint sigtade skorpor. Deri lägges gröten sättes på plåt, gräddas i ugn.
Mannagrynsklimp till saftsoppa
3 dl. mjölk 2 1/2 matsked mannagryn kokas under omrörning tills grynen kännas svälda. 2 the skedar socker och 4 hackade sötmandlar tillsättes och slås upp att kallna.