tisdag 19 oktober 2010

Fiskrätter

Fiskfärs

330 gr fisk 100 gr. smör 50 gr. mjöl 1/3 dl. grädda 2 ägg. Fisken stötes först mycket noga, derefter blandas smöret och fisken noga. Sedan ilägges mjölet, så äggen ett i sänder. Sist gräddan, några droppar i taget. Socker kryddpeppar och salt. Slås i formar som sättes i vatten att koka. Serv. med kräft- eller hummersås.

Stufvad Lake

Laken rensas och skinnet drages utaf, tvättas och skäres i lagom stora bitar. En kastrull smörjes bra med smör. Fisken lägges i. Litet hvitpeppar, salt, finhackad hvit lök, skifvor af ett citronskal, så att det hvita ej kommer med. Så mycket hvetemjöl lägges öfver att såsen blir simmig. Kallt vatten slås på att det står öfver fisken. Skakas väl att det ej blir klimpigt. Så sättes den på att koka. Ett par bitar smör lägges uppå. Då fisken är färdigkokt tager man litet Rhenskt vin eller scherry eller och endast citron. Såsen redes utaf med ett par ägg gulor. Lefver, rom och mjölken kokas särskilt i salt och vatten och Serv. till fisken.