torsdag 14 oktober 2010

Klimp till bulion

1 l. gräddmjölk 1 hg smör 3 dl mjöl vispas kallt öfver elden. När det kokt iröres några gulor ett i sänder, litet socker. Kardemumma och hackad mandel iröres, slås upp på ett fat att kallnas.

Pastej till Bulion

formar klädas med vanl. smördeg och fyllas med (5 ägg 1 qu. grädda litet socker, salt, hackad mandel, gräddas i ugn.

Små ägg formar till bulion

1 l. söt mjölk 3 dl grädda 2 skedar färskt smör 2 skedar socker, rifvet muskot salt, och citronskal. Allt detta slås i en kastrull att koka upp. 14 ägg och 6 gulor vispas väl i ett fat. Den kokande mjölken slås sagta deri under stark vispning. Små djupa pastejformar smörjas med skirt smör. Gräddas på plåt i ugn. Då äggblandningen stannar stjälpa de på ett fat.