tisdag 15 februari 2011

"Bortskämda risgryn"

Risgryn förvälles i mjölk. När de bli kalla blandas de med ägg. Bra tjock gröt. En form klädes med gröten och kött, hvad slag man har med sås hälles i och ofvanpå ett lager af gröten. Gräddas i ugn.

Lungmos

Inmaten af en kalf kokas och hackas väl. I en kastrull fräses litet smör med fint hackad lök. I detta röres mjöl och spädes med spadet som inmaten kokt uti. När detta kokt upp röres hackmaten deruti. Peppar och salt efter smak.

Blodpudding

Blodet silas, så vispas deruti så mycket sammanmalet eller rågsigt groft rågmjöl att det blir som mycket tjock pannkakssmet. Blodet spädes med litet svagdricka om man vill. Sirap, salt, timjan, mejram och peppar efter smak. Gräddas i formen i vatten i ugn eller uppå spisen med lock på formen.