Frejas kokbok

tisdag 22 februari 2011

Potatiskorf

2 1/2 kg fläskkött 2 1/2 kg Oxkött 2 1/2 kg rifven potatis 2 gr saltpeter, salt kryddor som till medvurst 12 dl mjölk kall, kokt. 2 1/2 kg fläsktärningar litet bränvin

Billig grynkorf

Förvälda krossgryn, rå rifven lefver, bulion kall litet sirap brynt lök, mirjam peppar förvälles sedan.
Upplagd av Greyerzer kl. 11:52
Skicka med e-postBlogThis!Dela på XDela på FacebookDela på Pinterest
Etiketter: Inälvsmat, Kött
Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Sök i bloggen

Min blogglista

  • Prinsessornas kokbok
    Göteborgsbrödet
    4 år sedan
  • I skuggan av Alperna
    Den generationen som nu är på utgående...
    7 år sedan

Bloggarkiv

  • ►  2014 (2)
    • ►  september (2)
  • ►  2013 (1)
    • ►  juli (1)
  • ▼  2011 (122)
    • ►  november (9)
    • ►  oktober (8)
    • ►  september (2)
    • ►  juli (9)
    • ►  juni (13)
    • ►  maj (19)
    • ►  april (18)
    • ►  mars (18)
    • ▼  februari (16)
      • Spenat (Omelett, serv. till rökt lax, spicken elle...
      • Färska Ärter stufvade
      • Ligymer
      • Köttkorf
      • Flesk Korf
      • Risgrynskorf
      • Potatiskorf
      • Lung korf
      • Wiener skinka
      • Grynkaka
      • Palt
      • "Bortskämda risgryn"
      • Kroppkakor
      • Färsk stufvad tunga med vinsås
      • Koldolmar
      • Tungragau
    • ►  januari (10)
  • ►  2010 (70)
    • ►  december (19)
    • ►  november (19)
    • ►  oktober (16)
    • ►  september (10)
    • ►  augusti (6)

Etiketter

  •  Efterrätter (1)
  • Bakverk (19)
  • Diverse (3)
  • Drycker (3)
  • Efterrätter (45)
  • Fisk (28)
  • Fågel (4)
  • Godsaker (1)
  • Grönsaker (4)
  • Inälvsmat (10)
  • Konservering (12)
  • Kål (2)
  • Kött (32)
  • Mjölmat (3)
  • Servering (1)
  • Sill (1)
  • Skaldjur (2)
  • Smårätter (3)
  • Soppa (20)
  • Svamp (1)
  • Sylt (1)
  • Sås (7)
  • Tillbehör till soppa (4)
  • Äggrätter (2)

Om Frejas kokbok

I det allra första inlägget presenteras Freja, kokerska född 1875. Hennes recept läggs ut allteftersom. Jag har försökt skriva av dem med bibehållen stavning och ev. särskrivning. Någon enstaka gång har jag inte kunnat läsa handstilen, men det är inte ofta.
http://frejaskokbok.blogspot.de/2010/08/vem-var-freja.html

Temat Vattenstämpel. Använder Blogger.