måndag 27 december 2010

Fylld lök med Kalffärs

Löken skalas och klyftas, urtages så att den blir lagom att flyllas. Den fylles med Kalf färs, brunes i smör och litet flott. Spädes med några droppar bulion och ett lock pålägges.

Cotlett "Yrvedorine" (?)

Grilljerade kalf kotlett serv. med grönsaker och potatis på (?)

Engelsk Kalops

Bringbiten af Kalf, brynes som Skånsk.

Rulletter af öferblifet Kött


Hacka allt öferblifet kött, kokt eller stekt oxkött, borttages senor och ben, lägges i en kastrull med innanmätet af hvetebröd, ungefär 1/3 af köttets volym, först fuktat med mjölk och väl utkramat med sked, 2 skedar hackat persilja fräst charlottenlök eller vanl. lök 4 sk. hackade champ. och (?) 3-4 äggulor musskot, peppar, salt. Allt detta skall koka och sedan kallna. Dela smeten i så stora delar som ett ägg i runda plattor, som grilljeras och steks.