torsdag 16 december 2010

Stekt Kalflefver

(Kalflever Italien)

Kalflefvern skäres i skifvor, saltas och peppras, doppas i mjöl, stekes i smör eller flott. Serv. med pickles eller lök.

Kalf-frikadeller

Vanlig Kalfvfärs rullas i små bollar kokas i salt och vatten.

Späckad Kalf lefver

Kalf lefvern späckas med litet fett fläsk och brynes i smör och flott i en kastrull. När det är lagom brynt spädes den med Kokt vatten och såsen redes med grädda.

Kalf lefverpastej

Till en icke allt för stor Kalflefver tages knappt 1 l. gräddmjölk 7 - 8 ägg, hvitpeppar, salt  rifvebröd och litet timjan. Äggen och mjölken vispas först tillsammans. Sedan vispar man detta i den rifvna kalf lefvern. Slås i formar klädda med skifvor af fläsk och sättas i vatten i ugn.