måndag 28 mars 2011

Efterrätter

Mannagrynspudding

1 l. gräddmjölk 1hgr. smör 2 1/2 dl. mannagryn kokas tills det blir lagom tjockt. Socker efter smak. 8 ägggulor röres uti då smeten svalnat. Russin förvälles och mandel hackas och blandas uti. Sist hvitor till hårdt skum, som också röres i. Mjölken skall koka innan grynen iläggs. Gräddas i ugn. Serv. med saftsås.

Risgrynspudding

1 l. 3 dl. mjölk 215 gr. risgryn halfkokas 65 gr smör ilägges, litet mandel, korinter saft o skal af en citron, socker salt 8 ägg vispas. Fruktsås till.

Citron pudding

1 l. gräddmjölk, knappt 4 dl mjöl vispas kallt 1/2 hg smör lägges uti, och detta får koka upp. Socker lägges i efter smak. När detta får svalnat något iröres 6 ägg gulor ett i sänder. 2 citron, skal o saft. Ägghvitan vispad till hårdt skum röres sagta uti. Gräddas i form med sockerlag. Serv. med vanilj.