torsdag 31 mars 2011

Märgpudding

Skurna brödtärningar blötas upp i 1/2 l. gräddmjölk. Litet russin kokas (kärnorna borttagas) och läggas uti. 8 ägg gulor, salt, nejlika, Kryddpeppar socker, xxxx väl hackad märg som legat i vatten 8 hvitor slages till skum. Grädda i form med sockerlag i vatten i ugn. Serv. med brinnande sås (cognac).

Plumpudding (receptet skrivet av en okoncentrerad Freja)

1/2 kg. talg hackas hackas mycket fin 250 gr mjöl dertill. Hacka den gångt till sedan 375 gr. korinter 375 gr socker 375 gr russin 10 hela ägg 3 dl. cognac 2 dl. grädda, salt rifven muskot kokas i grof serviet eller form i 6 tim. Serv. med scherry saus (vatten citron scherry potatismjöl). Vattnet måste koka innan vattnet (?) ilägges.