måndag 7 mars 2011

Tryffels behandling

Inlagd tryffel i ättika på flaska kan begagnas som den är till garnering eller späckning. I olja, bör den först sköljas i kokhett vatten innan den kan användas och den torkade lägges i ljumt vatten att koka tills den blir mjuk.

Tryffel a la Italiennès

Tryffeln behandlas som ofvan, skäred i bitar och kokas smått i färskt smör. Man späder med ett halft dricksglas franskt vin och 2 skedblad spansk sås. Kokas tills den blir simmig. Allt det feta skummas af då tryffeln anrättas.

(Tråkigt nog förklaras inte vad spansk sås är, vilket tydligen är en viktig ingrediens i denna multikulturella och originellt stavade maträtt).

Stufvade Makaroner

Makaroner brytes i bitar och läggas i kokande vatten, får koka tills de äro mjuka. Slås så på en sigt att afrinna. Slås sedan kokt gräddmjölk öfer, och får så koka en stund, tills de blifa simmiga. Serv. med rifen ost strödd öfver.

Stufvad på annat sätt (skrivet med mycket liten skrift i kanten)

Makaroni kokas mjuka bulion. Derefter päläggas ett stycke smör samt salt och hvitpeppar. Nu upplägges de hvarefter med god xxx ost xxxx ut sista hvarvet bör vara ost, hvarpå man öser några skedar med smält smör. Serv. till stekt fogel, kottletter och biff.