onsdag 30 mars 2011

Kall Rispudding

Omkring en kopp risgryn kokas i en kastrull mjölk, 1 vanilj stång och litet sockeer lägges i mjölken. Sedan slås detta upp att kallna. 5 gelantinblad smältes och blandas i. 1 l grädda vispas till hårdt skum och röres i när gröten är kall. Slås i form beströdd med sockere. Serv. med saftsås.

Arracspudding

1 l. gräddmjölk 1/2 hg smör 3 dl mjöl vispas kallt öfver elden, litet socker. När det kokt upp hälles det på ett fat att kallna. 5 gulor iröres ett i sänder, sist röres den till hårdt skum slagna hvitan. Smak med Arracsvin, gräddas i form klädd med sockerlag. Serv. med vispad grädda.

Mandelpudding

äfven citronpudding göres som föregående med hackad mandel i st. f. arrac...