lördag 19 mars 2011

Madeira sås

Vanlig skysås med Madeiravin och champinioner serv. till fårkött.

Tornedo sås

Skysås, tomato, scherry champinioner redes med potatismjöl

Löksås

I fleskflott röres mjöl och finhackad lök. redes med grädda.

Kurry sås

Vanl. frikase sås med kurry. Serv. till kokt höns och ris. Kokt Kalf m.m.

Arrac sås

I en kastrull slås 6 ägg gulor. 3 1/4 dl vatten en knapp dl. vin lika mycket arrac. saft och skal af 1/2 citron 1 thesked potatismjöl vispas väl öfver elden.

Tomato sås

Man blandar samman stark oxfilet sås, tomato, scherry, madeira champinioner med spad och låter det koka en stund tillsammans.

(Kommentar: Jag är inte säker på vad tomato ska betyda, inte hela tomater i alla fall. Kanske tomatpuré.)