söndag 6 mars 2011

Kronärtskockor

Serv. med rört smör.

Hummer stufvning

Hackad Hummer fin. tillsättes med litet mjölk eller vatten en liten bit smör 2 vispade gulor. Kokas upp tillsammans.

Potatiskroketter

Kokt potatis rifes eller males. Så iblandas socker salt hvitp. muskot och ägg. Formas till runda bollar som grilljeras. Stekes i flott och litet smör. Om man har varm potatis, rör man sönder potatisen mycket fin. Då skall man endas hafa gulorna, men annars samma kryddor.

Svamp Kantarell Murklor

Tvättas och förvällas. Så får vattnet afrinna. Fräses i smör och spädes med grädda. Får sedan koka färdiga.

Champinioner
frästa i smör
Allt efter de rensas kastas de i kallt vatten som är blandat med litet ättika. De skola derefter afrinna på fyrdubbel handduk och lägges i en såspanna med färskt smör salt och peppar för att fräsa 1/4 tim. eller något mer. anrättas varma. Koka de för länge förlora de i smak. Såsen kan afredas med litet söt grädda.