onsdag 9 mars 2011

Makaroni Omélett

Vanl. omelett (fyld med tjock smet grädda, mjöl, socker och citron ägggula) hvari makaronerna blandas.

Ruletter af Macaroni

1/4 kg italiensk makaroni sönderbrytes och kokas i vatten med ett skedblad smör tills de blifa rigtigt mjuka, då de få afrinna på durkslag. Smör i mjöl fräses, får ej blifa brunt, deri lägges macaronerna som omröres försigtigt och spädas med några skedblad söt grädda så att då stufvningen kokar den är tjock som gröt. Nu upphälles den och blandas med 53 gr. god och amper ost, litet socker och finstött hvitpeppar. Då allt detta är väl omrördt och svalt, bildas deraf klimpar stora som hönsägg hvilka rullas i rifvebröd, doppas i vispade ägg och åter rullas i rifvebröd, stekas i smör och flottyr fritt från salt, ljusbrun, läggas på läskpapper, anrättas genast.