(äggstaning 7 ägg 1 l. mjölk)
Macaroner kokas i vatten med salt och lägges i en smord form med peppar och salt, och rifven ost, samt stekta fläsktärningar, äggstanning slås över.
Ostcouton att garneras kring stufvade makaroner
Godt hvetebröd skäres i skifvor, stekes på ena sedan i smör och derefter öfverströs med rifven amper ost på den stekta sidan. Skifvorna lägges med ostsidan upp i stekpanna och insattes i ugn att osten må något smälta och blifva som garnityr.
Profiteroler
Små hvetebullar urtagas så nätt att man kan fylla sedan med någon färs eller stufvning af wildt, kräftor, ostron och champinioner. De doppas i vispade ägg och rifvebröd, om man så vill, hvarefter de omöses med smält smör och sättes i varm ugn för att genomhettas. Serv. till soppor eller thesupeer.
Spenatcrouton
3 hela ägg 1 kaffekopp grädda, kopp förvälda spenat. Tillredes på samma sätt som ägg crouton med spenat i st. f. ost.