tisdag 5 april 2011

Annan Chockolade pudding

3 dl gräddmjölk 3 ägg socker chockolade 4 blad gelantin kokas upp vispas tills det blir kallt. 4 dl grädda vispas till hårdt skum och röres uti. Serv. med vaniljsås eller grädda.

Annan Chockolad pudding

50 gr. socker 50 gr. chokolad 1l. god mjölk 2 dl majsmjöl. Chokoladen upplöses i litet mjölk öfver elden, resten af mjölk med sockret ihälles och får koka upp då mjölet, utrört i litet kall mjölk ihälles under flitig vispning upphälles att stelna.

Mjölpudding

104 gr smör 104 gr mjöl 52 gr socker 6 1/2 dl. mjölk 6 ägg (hvitan vispas)

Apelsin pudding

Skalet af 1 1/2 apelsin finskuret lägges i 1/4 l vatten att koka, sedan silas det och saften 2 Apelsinerna tillsättes och 1 citron 65 gr socker 5 gelantin blad, sist iröres 1/2 l vispad grädda. Serveras med klufna och i socker lag kokta Apelsiner.