tisdag 12 april 2011

Garibaldipudding

6 dl. grädda 7 ägg, saft o skal af 1 citron. Gulorna och socker vispas, deri röres den uppvispade gräddan och efter den de uppslagna hvitorna. 5 blad gelantin löses upp och röres i till slut. Slås upp att stelna.

Engelsk fruktpudding

3 ägg 90 (?) gr smör 120 gr. mandel 180 gr socker 130 gr mjöl. Man arbetar allt till en smidig deg hvarmed man kläder den runda formen. Deri nedlägges kokt frukt och brulesmet hälles öfver (3 dl mjölk, 3 ägg 3 skedar socker). Serv. med vispad grädda.

Engelsk pudding

128 gr mjöl 153 gr socker 153 gr smör 1/3 l. gräddmjölk kokas tillsammans och slås upp att kallna 10 ägghvitor vispas till hårdt skum och röres uti. Smeten slås i glasserad form, kokas i vatten i ugn 1 tim. Serv. med vispad grädda.