6 dl. blamage (ska väl vara blancmangé och här är Frejas recept, fast när jag skrev inlägget kom jag inte på vad puddingen egentligen skulle heta) 6 dl tjockt äpplemos tillsättes m 1 blad gelantin till hvarje 6 dl. öfver det vanl. (vanl. 10 blad till litern).
Saft creme
6 ägghvitor slås till hårdt skum deruti 3 dl saft och 6 blad gelantin upplöst i vaten. vispad grädda och bakelser till.
Chocolad cremè
107 gr Chockolade upplöses i 2 3/4 dl mjölk och blandas till 6 dl vaniljblamage, eller tillsättes med 1 blad gel. till hvarje 6 dl. utöfver det vanl.
Brule cremè
Knappt 7 dl. grädda vispas till skum. 108 gr socker brynes 12 blad gelantin upplöses i 2 dl vatten. hälles med vattnet i det brynta och vispas väl tills det smälter, hvarefter det silas genom linnetyg. Då det kallnat (ej stelnat) hälles det varsamt under gemn vispning i gräddan och upphälles sedan att stelna.