Fisken urtages sköljes kokas i vatten med salt. När den är färdig upptages den ur spadet. Har man då 2 1/2 liter fiskspad ivispas 3 ägghvitor och 3 skedar ättika, gelantin ilägges och spadet får med flitig vispning koka upp. Bör derefter stå några minuter tills det skär sig. Silas sedan tills det fullkomligt klart. Då hällas en mindre del deraf i den form man vill använda. Så snart detta stelnat garneras ytan med rensade kräftstjertar eller hummer samt små persiljekvistar. Fisken befrias från skinn och ben. Delas i små stycken och läggas ned i formen. Då skyn svalnat hälles den öfver formen. Får stå tills det stelnad då den hastigt doppas i varmt vatten och stjelpas. Fatet garneras rundt om med hackad gele persilja eller grönsallad. Skarpsås eller majonnesås serv. dertill.
Kommentar: Är det inte fel gammalsvenska att skriva "hällas" och "läggas" i singular? Men jag är säker på att det står "a" och inte "e" som sista vokal. Hela det här inlägget var ännu tydligare skrivet än många föregående recept, så det fanns inga oklarheter den här gången.