4 (?) ansjovisar 2 ägg 10 gr smör 8 skorpor 3/4 liter mjölk 1/4 thesked socker.
Smöret smältes och blandas med rifvebrödet hvarefter de rensade finhackade ansjovisarna tillsättes, äggen upp vispas med sockret och blandas med det öfriga. Mjölken uppkokas och slås het på ... (?) som derefter omröres och fylles i små smörade bleckformar samt gräddas i ugn.
Kokt Lutfisk
Skinnet skäres ifrån, lägges i en kastrull. Kokande vatten slås öfver fisken saltas väl. Skall koka sagta. Serv. med mjölksås à skirat smör samt gröna stufvade Ärter.
Att Luta Fisk
Till 1 1/2 kg fisk 135 hg (kg) (?) soda (100 hg kalk) 3 dagar i lut, första dagen bytes 1 gång 2dra 2 gånger 3dje 3 gånger
Kommentar: Det sista receptet bör nog kollas upp.