Frejas kokbok

tisdag 23 november 2010

Kokt Röding

Fisken fjällas urtages tvättas och vattnet får afrinna, lägges på sil och nedställes i kitteln. Sönder skurna morötter, persilja och salt ilägges. Rödt vin hälles på att skyler fisken. Sedan spadet kokt upp får det sakta koka. Den upplägges och garneras med salladsblad eller persilja, samt serv. med kräftsås.
Upplagd av Greyerzer kl. 09:02
Skicka med e-postBlogThis!Dela på XDela på FacebookDela på Pinterest
Etiketter: Fisk
Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Sök i bloggen

Min blogglista

  • Prinsessornas kokbok
    Göteborgsbrödet
    4 år sedan
  • I skuggan av Alperna
    Den generationen som nu är på utgående...
    7 år sedan

Bloggarkiv

  • ►  2014 (2)
    • ►  september (2)
  • ►  2013 (1)
    • ►  juli (1)
  • ►  2011 (122)
    • ►  november (9)
    • ►  oktober (8)
    • ►  september (2)
    • ►  juli (9)
    • ►  juni (13)
    • ►  maj (19)
    • ►  april (18)
    • ►  mars (18)
    • ►  februari (16)
    • ►  januari (10)
  • ▼  2010 (70)
    • ►  december (19)
    • ▼  november (19)
      • Laxkotletter a la Viktoria
      • Gös (fisk) stekt med kräftsmör
      • Fiskkroketter
      • Fiskfärs (annan)
      • Poison àla anglaise
      • Fiskpudding (lunch, middag)
      • Kokt Röding
      • Stufvad Gädda med ansjovisar
      • Gös a la chambord
      • Pirog på fisk
      • Ala daube på Fisk
      • Ansjovisbullar
      • Kabeljo pudding
      • Annan Engelsk fiskrätt
      • Stufvad Fisk
      • Gädda på Franskt sätt
      • Kokt Gädda
      • Gratain på Gös
      • Gösfilet Fines Serbes
    • ►  oktober (16)
    • ►  september (10)
    • ►  augusti (6)

Etiketter

  •  Efterrätter (1)
  • Bakverk (19)
  • Diverse (3)
  • Drycker (3)
  • Efterrätter (45)
  • Fisk (28)
  • Fågel (4)
  • Godsaker (1)
  • Grönsaker (4)
  • Inälvsmat (10)
  • Konservering (12)
  • Kål (2)
  • Kött (32)
  • Mjölmat (3)
  • Servering (1)
  • Sill (1)
  • Skaldjur (2)
  • Smårätter (3)
  • Soppa (20)
  • Svamp (1)
  • Sylt (1)
  • Sås (7)
  • Tillbehör till soppa (4)
  • Äggrätter (2)

Om Frejas kokbok

I det allra första inlägget presenteras Freja, kokerska född 1875. Hennes recept läggs ut allteftersom. Jag har försökt skriva av dem med bibehållen stavning och ev. särskrivning. Någon enstaka gång har jag inte kunnat läsa handstilen, men det är inte ofta.
http://frejaskokbok.blogspot.de/2010/08/vem-var-freja.html

Temat Vattenstämpel. Använder Blogger.