torsdag 18 november 2010

Pirog på fisk

På öfverblifven fisk kokt eller stekt borttages skin och ben. Bitarna sönderdelas något. En tjock champignonsås kokas utan ägggulor. Persilja ilägges. Af smördeg utkaflas en botten af 1/2 cm tjocklek och deraf utskäres 2 bottnar i form af en fisk. Den ena botten lägges på en plåt. Ett hvarf av fisken lägges ofvanpå och öfverhälles med champignonsåsen. Så lägges fisk och derefter så sist lägges den andra botten som öfverpenslas, tilltryckas väl kring kanterna öfverfares någorlunda lätt med bakelsesporre. Med en sack klippes i degen, så att den får ett fjälligt utseende. anrättningen sättes i ganska varm ugn. När degen fått färg gräddas den färdig med öppen lucka. Man tillser noga att undre ytan ej blir bränd. Serv. med champignonsås i stället för champignoner kunna kräftstjertar användas.

Kommentar: Lägg märke till stavningen av sax!