söndag 28 november 2010

Fiskkroketter

Till fiskroketter kan användas hvad slags fisk som helst. Fisken hackas fint. Smör och mjöl sammanfräses och spädes med fiskspad och grädda så att det blir en tjock sås. Fisken lägges i jämte något capris och hvitpeppar, samt får koka upp under röring. När stufningen kallnat, formas deraf kroketter hvilka sedan kokas i den väl renade och upphettade flottyren. Serv. med caprisås, potatis eller någon grön rätt.

Laxlåda af rökt lax

Öfver blifvna småbitar af rökt lax nedlägges i en med smör bestruken låda, öfver hälles med smält smör eller med matolja samt några droppar citronsaft. Lådan sättes in i ugn till stekning och serv. på smörgåsbord. Laxen kan äfven öfverhällas med en äggblandning och gräddas. Citron saften uteslutes om man så vill och laxen beströs i stället med litet hvitpeppar.