fredag 27 maj 2011

Frusen fruktpudding

obs! Glassdosan skall stå nedfrusen 1/2 tim innan glaceblandningen ihälles.

1 l. tjock grädda, socker, hallonsylt, syltade päron o. d. bisquits. Gräddan vispas till hårdt skum och delas i 3 delar. I den första af dem blandas hallonsylt så att gräddan får god färg och smak, i den andra endast litet socker och i den tredje syltad frukt, om man vill kan man färja gräddan grön med spenatsaft. I den form man vill använda, nedlägges nu först den röda gräddan med ett hvarf bisquits, sedan den hvita med syltad frukt och besquits, sist den gröna gräddan äfven med bisquits. Ett lätt lock sättes på formen, som ställes ned i en ink med finhackad is och salt väl ompackad. Efter 3-4 tim är puddingen färdig att stjelpas upp. Formen doppas då hastigt i varmt vatten aftorkas noga och stjelpes på ett fat. Garneras om man vill med frukt och besquits.