tisdag 10 maj 2011

"Petit chow"

Drygt 3 l. vatten uppkokas med 100 gr urtvättat smör 212 gr mjöl vispas och kokas en stund hvarpå smeten uppslås att kallna. Sedan iröres 6 ägg ett i sänder. En klick af smeten lägges sedan i smorda sankdbakelseformar och gräddas i ugn, när de äro gräddade uttagas de att kallna samt uppslås att fyllas.

3 l vatten låter rätt mycket...


Vin skum

6 1/2 dl. vatten 4 dl. vin 320 gr socker 25 gr. gelantin citron, sockret och gelantinet upplöses i vattnet. När detta kallnat vispas det med vinet och citron på is omkring 1 tim.

Saft flomeri

1 1/2 l. saft och vatten 1 dl franskt vin. Saften af 1 1/2 citron 120 gr majsmjöl. Alltsammans blandas i en kastrull och röres öfver elden omkring 8 min. efter uppkokningen hälles derefter i med kallt vatten sköljd form och får stelna. Serv. med vispad grädda.