måndag 16 maj 2011

Frusen omlett

10 gulor 375 gr socker, skal och saft af 3 citroner 3/4 l grädda som vispas gulorna röres med sockret. Skalet af citronen rifves fint och ilägges jämte saften och den vispade gräddan. Detta slås i glassdosen och fryses till glass. När detta är fruset formas det till omlettform. En af prinsessdeg bakad form lägges iöfver och detta garneras med sylt och gräddskum. (prinsessdeg 4 ägg 3 matsk. socker 3 matsk. mjöl).

Mördegs omlett

250 gr mjöl 250 gr smör 1/2 l. kokande vatten 8 ägg. smöret, mjölet och vattnet fräses tillsammans tills det släpper. När det svalnat röres det med äggen. En plåt bestrykes med smör och med tillhjelp af en stor tallrik afsätter man en rundel på hvilken smeten utbredes. Man skall hafva 4 sådana kakor, hvilka gräddas ljusa vid god värme. Den öfersta kakan skall glasseras. Emellan kakorna lägges sylt eller cremè.